Projekti “Tur nëpër Artin Shkëmbor në Mirditë” është një platformë vizuale (Website), ku është pasqyruar arti shkëmbor në Mirditë, vlerat historike dhe kulturore që ky art mbart. Në Mirditë, deri tani janë zbuluar disa vendgjetje të artit shkëmbor: Rubik, Mërkurth, Xhuxhë (2 vendgjetje), Blinisht dhe Konaj, çka e bën atë ndër krahinat më të pasura të vendit, por që i jep edhe një dimension të veçantë historisë dhe hershmërisë së banimit në këtë zonë e më gjërë. Me anë të kësaj platforme jemi përpjekur të japim një pamje gjithëpërfshirëse mbi vlerat e artit shkëmbor në krahinën e Mirditës.

UNIONI MIRDITA

Projekti

“Tur nëpër Artin Shkëmbor  në Mirditë”, u realizua nga:

  • Julian Vlashi (studiues), drejtor i projektit.
  • Benard Lekgegaj (skulptor), koordinator i projektit.
  • Arianit Filopati (web designer; krijim i platformës vizuale)
  • Rudenc Ruka (arkeolog; dokumentim, interpretim dhe përgatitje të teksteve).
  • Shefqet Lulja (topograf, specialist i GIS-it; dokumentim, përgatitje e modeleve tredimensionale).
  • Blenard Dudi (specialist i GIS-it; përgatitje e hartës topografike).
  • Gjovalin Marfana (studiues).
  • Paqsor Loka (arkeolog).

Projekti “Tur nëpër Artin Shkëmbor  në Mirditë” është financuar nga Ministria e Kulturës, në kuadër të thirrjes për Projekt-Propozime 2021. 

www.kultura.gov.al


Lexo më shumë

Awesome Image
Awesome Image


Arti shkëmbor
Fortifikime
Gurra e Domgjonit
Logo

About Us

We must explain to you how all seds this mistakens idea off denouncing pleasures and praising pain was born and I will give you a completed accounts off the system and

Get Consultation

Contact Us